Како треба да се сака жената: Инспиративни мисли на Боб Марли

Уметноста поврзува и разделува. Таа е идеален начин да покажеш на некој колку ти е важен. Уметноста е љубов, а љубовта е жена. Барем така мислел Боб Марли.

Реге-музичарот знаел да сака и да ја чувствува љубовта. И спрема светот, а најмногу спрема жената. И совршено објаснил како треба да се сака жената. 

„Можеби нема да ѝ бидеш првиот маж, но нема да ѝ бидеш ни последен ни единствен. Таа сакала и пред тебе и ќе сака и по тебе. Но, ако сега те сака, зарем е друго било што битно? Таа не совршена, а не си ни ти. 

И вие двајца можеби никогаш нема да бидете совршени заедно, но ако таа може да те насмее, да те натера два пати да се замислиш, да ти признае дека греши како и секој човек, држи се до неа и дај ѝ најмногу што можеш. Можеби нема да мисли на тебе секоја секунда во текот на денот, но ќе ти даде дел од себе за кој ќе знае дека можеш да го скршиш- нејзиното срце.

Затоа, немој да ја повредиш, немој да ја менуваш, немој да ја анализираш и не очекувај повеќе од тоа што таа може да ти даде. Смеј се кога те прави среќен, дај ѝ до знаење кога ќе те полуди и нека ти недостасува кога не е во близина“, напишал Боб Марли.