Материјалите беа прескапи, затоа носев мини здолништа: Лепа Брена за тешките почетоци на нејзината кариера

Познатата пејачка Лепа Брена може да се пофали дека денес има можност да соработува со разни стилисти и креатори, но тоа не било случај на почетокот на нејзината кариера.

Во нејзините почетоци, уште во 1983 година, сценските костими на Брена беа дело на нејзината мајка Ифета, со која таа кроела и дизајнирала како би изгледала на сцената.

Наскоро, разни модни експерти, креатори и дизајнери сакаа да соработуваат со Брена.

- Јас бев свој стилист и сопствен фризер и тоа беше многу слатко за мене! Имаше продавница во Минхен со материјали соодветни за сцената и се сеќавам дека сè беше прескапо. Решението за тоа беа мини здолништата, бидејќи содржеа малку материјал - откри Лепа Брена пред многу години во едно од своите интервјуа.


Извор: blic.rs

Можеби ќе ве интересира:

Најголемите заводнички од поранешна Југославија: Лепа Брена во предност 

Лепа Брена во студентските денови била дадилка: Чувала девојче кое денес е популарна пејачка