Партнер од соништата: Мажите ја изразуваат својата љубов на 4 начини, вели брачен советник


Кога вашиот партнер навистина ве цени, тој се сеќава на мали, но значајни детали за вас

1. Знае да ве слуша

Слушањето е клучно за здрава и среќна врска. Кога вашиот партнер навистина ве цени, тој не само што не ве слуша површно, туку навистина обрнува внимание на она што го кажувате. Тина Феј објаснува: „Вистинското слушање не е само климање со главата додека ментално составувате список за купување. Станува збор за присуство, активно учество во разговорот и покажување искрен интерес за она што имате да го кажете“.

2. Ја поттикнува вашата независност

Партнерот кој ве цени ја почитува вашата индивидуалност. Тој разбира дека и двајцата сте две различни луѓе, секој со свои интереси, пријатели и соништа. Тоа значи дека тој ве поттикнува да се занимавате со вашите хоби, да поминувате време со пријателите и да ги постигнете вашите цели. „Одржувањето на вашиот посебен идентитет ја зајакнува врската, а не ја загрозува“, вели Феј.

3. Се сеќава на навидум неважни работи

Кога вашиот партнер навистина ве цени, тој се сеќава на мали, но значајни детали за вас. Тина Феј нагласува: „Не се работи за грандиозни гестови или екстравагантни подароци, туку за суптилни, лични начини да се покаже грижа, тоа може да значи дека ќе ве изненади со вашиот омилен десерт по напорен ден или ќе се сети на важен состанок за кој сте биле загрижени“.

4. Ги почитува вашите граници

Еден од најважните аспекти на здрава врска е почитувањето на границите. Партнер кој ве цени ги почитува вашите потреби и ограничувања. Тој разбира дека имате свои потреби и ги почитува. Не ве присилува да правите работи со кои не ви одговара и ја почитува вашата одлука да не разговарате за одредени теми. „Почитувањето на границите значи давање простор кога е потребно и разбирање на вашите лични граници“, заклучува Феј.

Фото:Фрипик