Сум бил сведок на врсничко насилство: Интервју со Петар од „Фамилијата Марковски“

Петар Петковски е момче кое го запознавме сите преку малите екрани. Во 2017 година влезе во актерските води и првиот проект во кој учествуваше е играната серија „Фамилијата Марковски“. Улогата на Бојан донекаде кореспондира со неговиот приватен живот, бидејќи ликот е на иста возраст со него. Што им е заедничко, но и во што се разликуваат Петар и Бојан оценете по одговорите на овој успешен тинејџер.

Во глумата влезе сосема неочекувано, а веќе втора сезона си во серијата „Фамилијата Марковски“. Ќе може ли да ни раскажеш како стана дел од оваа серија?

На ова прашање имам одговорено доста пати, имаше отворен кастинг и јас отидов да и правам друштво на сестра ми, немав план да се пријавам затоа што не верував дека сум способен за такво нешто ама затоа судбината имала поразличен план од мојот.

Бојан, ликот што го глумиш во серијата е тинејџер исто како тебе. Што им е заедничко, а што различно на Петар и Бојан?

Бојан и Петар се исто „годиште“, двајцата се бунтовни и поминуваат низ слични ситуации во животот, разликата е што Бојан ги решава проблемите на различен начин од Петар, со снимање видеа, додека Петар не го сака тој начин на изразување. Може да се каже и дека Бојан e похрабар.

Целото интервју прочитајте го на ХАШТАГ.МК