27 МАРТ СВЕТСКИ ДЕН НА ТЕАТАРОТ „ОТВОРЕН ДЕН ЗА СИТЕ ВО МНТ“ - „СИЛЈАН ШТРКОТ ШАНЦА

По повод светскиот ден на театарот 27 март на големата сцена во Mакедонски народен театар во 21:00 ќе се одигра претставата „Силјан штркот шанца“ од авторот Дејан Дуковски, а во режија на Срѓан Јаниќијевиќ.

За сите љубители на театарот кои сакаат да го одбележат овој светски ден во МНТ, ќе имаат можност оваа изведба да ja гледаат бесплатно, а билетите треба да ги подигнат еден час пред почетокот на истата.

Непосредно пред почетокот на претставата ќе бидат прочитани македонската порака која оваа година ја напиша актерот Сашко Коцев и четирите светки пораки на Сајмон МекБарни – театарски и филмски режисер од Велика Британија, Маја Збиб - театарска режисерка, изведувач, писателка, коосновач на Театарската Куќа „Зукак“ од Либан, Рам Гопал Баџаџ - театарски режисер, театарски и филмски актер, академик, поранешен директор на Националната драмска школа, Делхи - Индија и ВереВере Лајкинг Гнепо - мултидисциплинарен уметник од Брегот на слоновата коска од Африка.