Рецепт на денот: Далматинска брускета
Состојки за 2 лица:
-150 гр. Француско лепче
-50 гр. свежа краставица
-1 Ева туна салата Далматина
-40 гр. фета сирење
-4 чери домати
Начин на подготовка:
1. Половина од багетот пресечете го на половина по должина.
2. На секоја половина распоредете половина од парчињата краставица.
3. Половина од содржината од туна салатата Далматина, коцките фета сирење и половина од малите домати, наредете ги врз краставиците.
Послужување:
Украсете со свежи листови босилек и уживајте во хранливиот, освежителен оброк богат со енергија.
Совет:
Фета сирењето можете да го замените со урда или друго младо сирење.
Ева туна Далматина салатата, покрај нутритивна сина риба, содржи и комбинација од зеленчук - бел грав, морков, црвен грав, исечкани зелени маслинки. Малку свежи домати и краставица и освежителен оброк е послужен. Пријатно јадење!
ПР објава