Рецепт на денот: Далматинска брускета

Добивај вести на Viber

Состојки за 2 лица:

-150 гр. Француско лепче

-50 гр. свежа краставица

-1 Ева туна салата Далматина

-40 гр. фета сирење

-4 чери домати

Начин на подготовка:

1.  Половина од багетот пресечете го на половина по должина.

2.  На секоја половина распоредете половина од парчињата краставица.

3.  Половина од содржината од туна салатата Далматина, коцките фета сирење и половина од малите домати, наредете ги врз краставиците.


Послужување:

Украсете со свежи листови босилек и уживајте во хранливиот, освежителен оброк богат со енергија.

Совет:

Фета сирењето можете да го замените со урда или друго младо сирење. 

Ева туна Далматина салатата, покрај нутритивна сина риба, содржи и комбинација од зеленчук - бел грав, морков, црвен грав, исечкани зелени маслинки. Малку свежи домати и краставица и освежителен оброк е послужен. Пријатно јадење!


ПР објава