Филмски викенд на Скопје Синема Сити во Кинотека

Викендов (20 и 21 април), во Кинотека на Македонија, филмскиот фестивал за музички документарни филмови Skopje Cinema City ќе го организира „Пролетното издание“ на фестивалот. За време на овој филмски викенд ќе прикажеме 4 документарни филмови од домашна и странска продукција. Ви испраќаме информации за програмата и детали каде вашите читатели ќе можат да набават карти.

20.04.2018 (Петок)

20.00 - Џеф Бакли: Сите тука те посакуваат

21.30 - 1959 -Годината што го промени џезот

21.04.2018 (Сабота)

20.00 - Телма Докубенд: Суперхикс

  (реж. Јордан Дуков)- 40 min* (слободен влез)

21.30 -.Девојката од Ипанема: Бразил, боса нова и плажата

Цена на билет: 100 денари, освен филмот* за Суперхикс, којшто има слободен влез.

Картите ќе може да ги купите онлајн кај МК Тикетсhttp://mktickets.mk/nastani/или на билетарницата во Кинотека на Македонија.

Резервациите можете да ги направите од 16-19 часот на тел: 02 306 5968 (Кинотека).