(ФОТО) Шарени украсни колачиња за Велигден кои ќе ги обожава целото семејство

Направете нешто ново и посебно за велигденските празници, слатки кои секое дете ќе ги обожава-шарени чоколадни табли.

Еве неколку предлози кои може да ги пробате:

Ситни чоколатки во облик на зајче


За оваа слатка е потребен калап но можете да правите облици какви сакате. Најважно е во калапот прво да ставите шарените чокобомбончиња како бони топ а потоа стопена чоколада.

Розови штангли со зајчиња

Овие штангли се направени од чоколадни бомбони за топење а можете да ги добиете и од чоколади со вкус на јагода. Зајчињата се направени од бели чоколади а очите се нацртани со прехрамбени бои. Искористете слични чоколатки за правење на ликот на зајакот.

Со кекс

Еден од интересните додатоци на чоколадните штангли е секако кексот. Може да го употребите било кој омилен кекс (може на праиме орео) на вашето дете, доволно е да го искршите и да го ставите на стопена подлога со останатите елементи.