ВИНОВЕН Е: Славниот комичар Козби осуден за дрогирање и силување жени

Американскиот актер и комичар Бил Козби е прогласен за виновен за сексуално злоставување.

Потсетуваме, во јуни лани судијата на американскиот суд го поништи судењето на Козби по повод обвинувањата за силување.

Oд ноември 2014, 30 жени излегоа во јавноста со обвинување дека комичарот ги измамувал со дроги и сексуално ги напаѓал, а случајот на Андре Констанд е единствен кој доведе до покренување на кривични обвинувања против Козби.