Припадниците на овој хороскопски знак на крајот на месецот ќе се преселат далеку

Кај родените во знакот на Овен на 29 мај ќе настапи полна месечина во  9-та куќа на далечните дестинации, ослободувањето и ризиците. Можно е да одлучите да се преселите далеку од дома за да бидете со вашата љубов или први ќе кажете „Те сакам“. За вас нема да има пречки кога ќе наумите да направите нешто. Насладувајте им се на среќните мигови

Ќе обожавате да работите во текот на петтиот месец од годината. Ќе ги прифаќате професионалните предизвици и ќе ги газите како мравки под своите нозе. Сонцето ќе ги помине првите три недели од мај во вашата 2-ра куќа на работата и парите, а нему на 13 мај ќе му се придружи и комуникативниот Меркур. Побарајте го она што го заслужувате и ќе го добиете.