(РЕЦЕПТ) Топло чоколадо со чоколадни трошки
Тајната лежи
во една состојка која совршено се меша со вкусот на какаото
Топло чоколадо со чоколадни трошки, млеко и ванила е најубавиот рецепт што некогаш ќе го пробате.
Покрај добро познатите вкусови, ова топло чоколадо содржи и една „чудесна состојка“ која му дава на пијалокот особено богата арома.
Тоа е тахини, намаз од сусам. кој инаку е добро познат по своите лековити ефекти, но и по феноменалниот вкус.
Потребни намирници:
1 цела и 1/3 чоколадни трошки
1 чаша тахини
1 екстракт од ванила
¼ чаша сол
8 чаши млеко
Начин на подготовка:
Постепено загревајте го млекото во тенџерото. Додека млекото се загрева, стопете го чоколадото во микробранова печка или на шпоретот. Додадете го тихини, екстрактот од ванила и солта во стопената чоколада. Како што се лади, смесата подобро ќе се згусне. На крај додајте ја добиената мешавина во врелото млеко.
Сервирајте и уживајте во вкусот.
Бон апетит!