(РЕЦЕПТ) Топло чоколадо со чоколадни трошки

Тајната лежи во една состојка која совршено се меша со вкусот на какаото

Топло чоколадо со чоколадни трошки, млеко и ванила е најубавиот рецепт што некогаш ќе го пробате.

Покрај добро познатите вкусови, ова топло чоколадо содржи и една „чудесна состојка“ која му дава на пијалокот особено богата арома.

Тоа е тахини, намаз од сусам. кој инаку е добро познат по своите лековити ефекти, но и по феноменалниот вкус.


Потребни намирници:

1 цела и  1/3 чоколадни трошки

1 чаша тахини

1 екстракт од ванила

¼ чаша сол

8 чаши млеко


Начин на подготовка:

Постепено загревајте го млекото во тенџерото. Додека млекото се загрева, стопете го чоколадото во микробранова печка или на шпоретот. Додадете го тихини, екстрактот од ванила и солта во стопената чоколада. Како што се лади, смесата подобро ќе се згусне. На крај додајте ја добиената мешавина во врелото млеко.

Сервирајте и уживајте во вкусот.


Бон апетит!