(РЕЦЕПТ) Посни кроасани со крем: Што да јадете за Велигденските пости

Добивај вести на Viber

Вкусно, воздушно тесто, исполнето со крем - прекрасен начин за засладување за време на постот

Состојки:

-850-950гр брашно

-1 лажица сол

-40g свеж квасец

-2 лажици кристален шеќер

-200мл млеко од соја

-150мл масло

-1 ванилин шеќер

-200мл минерална вода

-1 посен маргарин

-посен крем

Подготовка: Активирајте го квасецот и измесете мазно тесто. Оставете да стаса, а потоа исечете го на шеснаесет парчиња. Се тркала секое парче во мал круг и се премачкува со маргарин. Наредете ги круговите еден над друг. Оставете да нарасне. Развијте голем круг и исечете ги на парчиња. Намачкајте со крем, направете кроасан. Печете на 180 степени 25-30 минути. 

Наздравје!



Foto: Letina kuhinja