Се породи Нора Шаќири: Име со посебно значење за синот

Нора Шаќири се породи. Радосната вест со пријателите и јавноста ја сподели на Фејсбук.

- Добредојде сине мој Ијан. Ти благодарам Господи- напиша Нора.

Името Ијан е варијација од името Иан.

Инаку значењето на името Иан е „Бог е милостив“.  Станува збор за име со Еврејско потекло, форма на Јован, потекнува од зборот Johanan. Варијации на името: Јован, Иван, Јан, Јохан.

Тазе мајката за Женски Магазин споделуваше детали од нејзината бременост и дел од нејзините приказни, еве неколку од нив интересни за читање:

За Бајрам и за Велигден, за Шкендија и за Вардар, љубовта е закон: Нора Шаќири со емотивна порака

Тешко забременив поради болеста: Искрено со Нора Шаќири