Секое сабајле патував од Штип за Скопје за да стигнам на настава во средното балетско училиште: Бојан Мицев

Талентираниот Бојан Мицев го запознавте во нашата рубрика „Симпатија на неделата“, а неговата интересна прикзна не инспирираше да му поставиме уште неколку прашања, за да може и вие да ја прочитате. За почетоците во танцот, љубовта, како и идолите, 17 годишниот Бојан ни раскажа многу работи, а истите веруваме дека за вас ќе бидат доволна испирација за да не се откажувате од вашите соништа.

Од каде љубовта за танцот? Дали некој од твоето семејство ти ја пренесе?

Уште од мал сум имал осет за движење, ритам и музика, но никој од моето семејство не се занимава ниту со танц, ниту со музика. Не значи дека талентот секогаш се наследува од некој од семејството, тоа не е правило. Едноставно секој од нас се раѓа со нешто посебно во себе, кое во текот на животното патешествие е благослов да си го пронајде и негува секако. Всушност многу е лесно, треба само да се повикаме на внатрешниот глас, тој секогаш е најискрен со нас и ќе ни го даде вистинскиот одговор, а колку сакаме да го слушаме, зависи од нас самите.


Целото интервју на Хаштаг.мк