Стапалата никогаш повеќе нема да ви бидат ладни: Само ставете го ова во чизмите

Заштитата за стакло, која е покриена со алуминиумска фолија, со години е најдобар пријател на планинарите во зимските месеци.

Сè што треба да направите е да исечете парче што совршено одговара на вашите чевли, така што ќе ја означите влошката на чевлите со маркер и ќе го исечете парчето што сте го нацртале.

Сè што треба да направите сега е да го ставите добиеното парче фолија во чизмата под влошката.

Ова парче фолија не само што ќе обезбеди дополнителна изолација од ладното тло, туку и ќе ви ги загрее стапалата бидејќи, на крајот на краиштата, рефлексијата игра главна улога. 


Извор: www.espreso.co.rs