За стилот со Ива Спасовска: Јас сум уникат

За себе вели дека комбинира елегантно со спортско, и дека знае да се носи со секаква критика

Познатата македонската модна дизајнерка Ива Спасовска за „Женски магазин“ открива дел од својот гардеробер.

Кои се нејзините омилени парчиња облека и што за неа значи стилот, откријте во продолжение.

* Дефиниција за стил?

- Начин на изразување на една индивидуа.

* А, Вие стилски се дефинирате како...

- Уникат.

* Што е пресудно за добар стил?

- Добар вкус.

* Комбинирате елегантно со спортско или сте камелеон во облекувањето?

- Комбинирам елегантно со спортско. 

* Минимализам, хедонизам, авангарда?

- Хедонизам, хедонизам, хедонизам.

* Гламур или класика?

- Гламур.

* Омилени нешта од вашата облека?

- „Iva Spasovska Trench Coat“.

* Дали практикувате брендирана облека или не ви е пресудна етикетата?

- Сѐ додека парчето ми се допаѓа не ми е пресудна етикетата.

* Што сакате да постигнете со вашиот стил?

- Отсликување на мојот карактер. 

* Дали ако сте автентична, тоа значи и осудување од нашава средина?

- Да, но јас знам да се носам со секаква критика.

* На кој дизајнер би му дозволиле да ви го преуреди гардероберот?

- На Ива Спасовска. 

* Што облекувате денски, а што навечер?

- Преку ден „Street Fashion“, а навечер „Glamour“. 

* Дали експериметирате со косата и шминката?

- Да, но минимално како би ја задржала мојата природа. 

* Ваши трикови за брз, но ефектен изглед.

- Немам трикови. 


*Д.К.И.