Зошто Шкорпиите се опасен знак?

Иако никогаш нема да признаат, Шкорпиите се многу емотивни личности. Само, нивните најчести емоции се поврзани со страста и бесот.

Тие се големи заштитници на тие што ги сакаат. Ако една Шкорпија ве сака, очекувајте дека постојано ќе бидете бранети и заштитувани од нив.

На Шкорпиите им е потребно многу време за да се отворат, ако било кога го направат тоа. Ќе треба да докажете дека целосно можат да ви веруваат.

Тие не дозволуваат да бидат водени и многу често веруваат дека се најинтелигентните и најмудрите во своето друштво.

Шкорпиите се одговорни и многу посветени на работните задачи.