Д-р Даниловски до медиумите: Не ширете лажни сензации, кракен е навистина заразен, но не предизвикува потешки симптоми

Познатиот епидемиолог во земјава, професорот д-р Драган Даниловски, на својот фејсбук профил се произнесе за варијантата кракен на коронавирусот, која од вчера и официјално е потврдена како присутна во Македонија.

Тој апелира до медиумите да не шират сензационалистичи информации од типот дека „речиси сите пециенти завршуваат со хоспитализација“, бидејќи тоа едноставно не е точно и дека такво нешто може да им се случи само на постарите и ранливи лица.

A што напиша д-р Даниловски на Фејсбук, прочитајте на Фактор.мк


Фото: Youtube - screenshoot - Sitel TV