Доктор Солаковиќ: Намерно се заразив со ковид-19, би донел закон вакцината против коронавирус да е задолжителна за сите

„Со оваа вакцина добивате војска со боева муниција која се бори против инфекцијата во вашето тело“, вели лекарот.

Д-р Емир Солаковиќ, попознат како босанскиот лекар Оз, во утринската програма на телевизијата К1 призна дека намерно се заразил од корона вирусот:

„Сакав да добијам ковид. Ова не е живот. Одлучив да се заразам со корона вирус. Се разболев и го пребродив.

Имав најдобра грижа и апелирам до луѓето да не го третираат корона вирусот сами дома. Мора да се следи, мора да ги добиете вистинските лекови и нега. Потребен ви е некој што ќе ви даде целосна терапија против згрутчување на крвта, за да не посегнете по респиратор.

Мора да имате некој да ве следи, да ви дава високи дози на витамин Ц. А, кога ковидот ќе се надмине, треба да имате некој што ќе ве следи повторно. Мора да се грижите за себе и редовно да се проверувате на секои 6 месеци“, вели Солаковиќ.

Дали треба да примиме вакцина и која?

„Со таа вакцина добивате војска со боева муниција, а кога ќе дојде ковид-19, имате војска што ве брани. Нормално е да се прима вакцина. Би донел закон за секој да мора да ја прими вакцината“, потенцира лекарот.

Секој што сака да се вакцинира против коронавирус, прво треба да ги направи овие две работи: Тврде лекарот!

Без оглед на болеста?

"Нормално е. Треба да ја примите за да се заштитите. Секоја вакцина има несакан ефект, но држете ја главата на рамената. Подобро ранет отколку мртов. Со вакцината добивате безбедност и шанса да се одбраните“.

Дали постои можност ние, на Балканот, да бидеме здрави?

„Нашиот менталитет е таков што луѓето се сеќаваат на здрав живот само кога е доцна. Потоа, тие јадат банани и пијат чаеви, а јас им велам дека сега е предоцна: посипете се со песок, навикнете се на земјата.„

Што треба да сториме за да бидеме здрави?

„На телото му е потребна храна на секои 6 часа. Кога станувате, треба да појадувате, но тоа мора да биде овесна каша и овошје, јајца, т.е. 12 грама протеини, маслиново масло, итн. Не цигари и кафе.

Ако не јадете, нормално е да се разболите. „

Што да се земе од витамини?

„Витамин Д, аспирин, Б комплекс, цинк и калциум. Секој треба да зема Аспирин секој ден: жени по 40 години и мажи по 30 години.

Треба да земате витамини во 12 часот. Овие витамини мора да ги пиете со аспирин секое утро, а дозата повторете ја после 12 часот.

На тој начин вашиот организам ќе биде заштитен 24 часа на ден “, рече д-р Солаковиќ како гостин во емисијата„ Ас на 11 “, на телевизијата К1.


Фото: Youtube screenshoot/ALEN AVDIĆ