(ГАЛЕРИЈА) Креативни маски на прилепскиот карневал „Прочка 2019“

Денеска од 13 часот во центарот на Прилеп се одржа големото дефиле на преку 500 маски од Македонија и од балканските земји по повод „Карневалот Прочка“ кој се одржува традиционално секоја година.

Покрај прилепските мечкари, кои се заштитна маска на карневалот, имаше многу интересни групни и посебни маски на креативните гости на карневалот.