Германскиот Нобеловец го шокираше светот: Ракот е предизвикан од овие две намирници, ако луѓето знаеја, сѐ уште ќе беа живи

Причината за ракот официјално била откриена пред 1923 година, а пронаоѓачот за тоа ја добил Нобеловата награда за медицина во 1931 година. Многу малку луѓе во светот знаат за тоа, бидејќи оваа вистина за жал се крие најчесто од јавноста.

Во 1931 година, германскиот научник Ото Хајнрих Варбург (1883-1970) ја доби Нобеловата награда за откривање на основната причина за ракот. Д-р Варбург откри дека ракот е резултат на антифизиолошки начин на живот.

Со антифизиолошки начин на исхрана (претежно закиселувачка храна) и физичка неактивност, телото создава кисела средина која е слабо снабдена со кислород.

Клеточната киселост го менува кислородот, а недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина.

Д-р Варбург рече: „Недостатокот на кислород и киселост се две страни на иста паричка: ако некој ја има едната, едниот ја има и другата“.

Ако имате превисока киселост, автоматски ќе ви недостасува кислород во телото; ако ви недостига кислород, ќе имате закиселен организам. Кисела средина е средина без кислород.

„Ако на здравата клетка ѝ одземете 35% од кислородот, можете да ја претворите во клетка на рак за само два дена“, тврди д-р Варбург.

„Сите нормални клетки имаат апсолутна потреба од кислород, но клетките на туморот можат да живеат без него. Тоа е правило без исклучок“.

Туморските ткива се кисели, додека здравите се алкални

Во своето дело „Метаболизам на тумори“, д-р Варбург покажа дека сите канцерогени форми исполнуваат два основни услови: киселост на крвта и хипоксија (недостаток на кислород).

Тој открил дека клетките на туморот се анаеробни (не дишат кислород) и не можат да преживеат во присуство на високи концентрации на кислород.

Туморските клетки можат да преживеат само со помош на гликоза и во средина без кислород.

Затоа, ракот не е ништо друго туку одбранбен механизам, кој нашите клетки го користат за да преживеат во кисела средина без присуство на кислород.

Здравите клетки живеат во алкална средина полна со кислород, што овозможува нивно нормално функционирање. Туморските клетки живеат во кисела средина сиромашна со кислород.

Киселоста и алкалноста на телото зависи од храната

По завршувањето на дигестивниот процес, храната, во зависност од нејзиниот нутритивен профил, создава услови на киселост или алкалност во организмот.

Едноставно кажано, алкалноста на телото зависи од тоа што јадеме.

Киселата или алкалната состојба се мери со PH скалата од 0 до 14, каде што 7 е неутралната зона. Од 0 до 7 е кисело, а од 7 до 14 е алкално.

За да можат нашите клетки да функционираат успешно, тие треба да имаат малку алкална pH вредност, малку над 7.

Кај здрава личност, рН на крвта е помеѓу 7,40 и 7,45.

Крвта постојано се регулира за да не падне во метаболичка киселост.

Сепак, некои намирници ја закиселуваат крвта и го загадуваат телото.

Храна која го закиселува телото:

* Рафиниран шеќер и сите негови деривати. Тоа е најлошо од сите, бидејќи нема протеини, масти, витамини или минерали, само рафинирани јаглехидрати, кои му штетат на панкреасот. Неговата pH вредност е 2,1 (многу кисела).

* Месо (сите видови)

* Производи од животинско потекло - млеко и сирења, крем, јогурт и сл.

* Рафинирана сол

* Рафинирано брашно и сите негови деривати како тестенини, колачи, бисквити итн.

* Леб

* Маргарин

* Кофеин

* Алкохол

* Тутун

* Целата индустриски преработена и конзервирана храна која содржи конзерванси, вештачки бои, ароми, стабилизатори и сл.

* Антибиотици и сите лекови воопшто

Алкализирачка храна:

* Целиот суров зеленчук. Некои имаат кисел вкус, но во телото се менува и станува алкално.

* Овошје. На пример, лимонот има многу висок степен на алкалност во телото. (Нека не ве залажува неговиот многу кисел вкус).

* Бадеми. Тие се многу алкални.

* Цели зрна: единственото алкализирачко зрно е просото. Сите други житарки се малку кисели, но за идеална исхрана потребен е одреден процент на киселост, па затоа треба да јадете и некои житарки. Сите житарки мора да се јадат варени.

* Мед. Има многу висока алкалност.

* Хлорофил. Зелените растенија содржат хлорофил кој е многу алкален.

* Вода. Тоа е важно за производство на кислород. Секогаш бидете добро хидрирани, пијте вода во мали голтки во текот на денот.

* Вежбајте. Вежбите помагаат да се одржи алкалноста на телото бидејќи обезбедуваат кислород на целото тело. Седечкиот начин на живот го уништува животот.

Хемотерапијата не лекува, туку ја влошува киселоста на телото

Хемотерапијата го закиселува телото до тој степен што мора да прибегне кон алкалните резерви на телото за да ја неутрализира киселоста со жртвување на минерали (калциум, магнезиум, калиум) вградени во коските, забите, екстремитетите, ноктите и косата.

Поради оваа причина, забележуваме промени кај луѓето кои примаат хемотерапија, меѓу другото и губење на косата.

Други лекови, исто така, ја влошуваат киселоста на телото, па затоа треба да се избегнуваат колку што е можно повеќе.

Правилен сооднос на pH

Како што беше истакнато, апсолутно е невозможно ракот да се појави кај личност која се храни здраво, пие многу чиста вода и вежба.

За да се храните правилно, обезбедете 60% алкална исхрана и избегнувајте производи кои се претежно кисели, како што се газирани пијалоци, слатки, брза храна.

Не ја злоупотребувајте солта и користете ја умерено.

Ако сте болни, идеално вашата исхрана треба да биде 80% алкална.

Ако имате рак, советот е да го алкализирате телото што е можно повеќе. Тоа можете да го постигнете со помош на диета, вежбање, избегнување на стрес и дополнително внесување на хлорофил.

Стручни мислења

„Сите таканаречени природни смртни случаи не се ништо друго освен крајна точка на заситеност на телото со киселост“, вели Џорџ В. Крил од Кливленд, еден од најпознатите хирурзи во светот.

„Не се важни безбројните имиња на болести, туку фактот дека сите тие произлегуваат од основната причина: преголемата киселост во телото. - Др. Теодор А. Баруди, книга „Алкализација или умри“:

„Зголемената киселост на организмот е причина за сите дегенеративни заболувања. Доколку дојде до нарушување на рамнотежата и организмот почне да складира киселост и токсини во поголема мера отколку што може да излачи, тогаш се појавуваат болести“ – др. Роберт О. Јанг

Извор: (алтернатива за вас)