ИАКО РОКОТ БЕШЕ ДО 30 ЈУНИ - Денеска се затвора јавниот повик за ваучери за одмор, бидејќи веќе има повеќе од двојно пријавени

Министерството за економија ги известува сите граѓани на Северна Македонија дека заклучно со денешниот ден 16 јуни (среда) се затвара јавниот повик за издавање на потврда-ваучер за користење на средства за организиран одмор на работници со ниски приходи чии месечни примања во семејството не го надминуваат нето износот од 30.000 денари.

Јавниот повик беше објавен на 8 јуни и со краен рок за аплицирање 30 јуни. За една недела од објавување на јавниот повик во архивата на Министерството за економија се пристигнати над 2.600 апликации.

Од Министерството за екониомија објаснуваат дека јавниот повик се затвора денеска и покрај тоа што рокот беше до 30 јуни, од причина што државата има пари за само 1.250 ваучери, а досега се пријавени повеќе од двојно, односно стигнати се дури 2.600 апликации. 

детали на Фактор, тука.