Ја фати сопругата со другарка во кревет! Развод?

- Ние сме заедно десет години и имаме два сина. Знаев дека мојата сопруга има односи со жени и мажи пред да се сретнеме, но таа ми вети дека јас сум единствениот кога стапивме во брак. Ја посетив мајка ми неколку дена, но решив да се вратам порано од планираното. Отидов дома, но не и кажав на жената дека доаѓам, затоа што само мислев дека би било убаво да ја изненадам - ​​рече тој за “The Sun”.

Кога се вратил дома, тој влегол тивко во спалната соба, но таму бил пречекан од непријатно изненадување. Неговата сопруга била во кревет со друга жена. Таа му признала дека го сака, но дека повеќе не е заљубена во него, туку со нејзината најдобра пријателка. Таа сакала да биде со неа, но да не го напушти, па затоа го замолила тој да ја остави и да и ги даде децата. Но, тој не сакал да си замине и сега не знае што да прави.

Еве што одговори психологот.

- Не е чудно што се чувствувате лошо, но кажете и на жената дека ќе побарате помош и дека ќе се чувствувате подобро ако остане во својот дом. Ако сопругата не сака да се раздели со партнерката, тогаш вашата врска е во опасност. Бисексуалноста не го оправдува изневерувањето, но тоа доведува до тешки одлуки. Вашите одлуки сега треба да бидат во корист на вашето семејство, а не во врска со врската. Обидете се да разговарате и да го пронајдете вистинското решение без да заминете од дома.