Мајката никогаш не престанува да ве сака, дури и кога ќе умре: Таа останува ваш ангел чувар

Денот кога ќе ја изгубите вашата мајка ќе ви биде најлошиот и најтажниот ден во животот. Кога таа ќе замине, сè ќе се промени засекогаш. Ќе почнете да чувствувате нешто што дури и не сте знаеле дека постои. Ќе размислувате за нешто што порано не ви паднало на памет. Ќе бидете изненадени од тоа што претходно не сте го забележале.

Тоа ќе биде нешто ново и ќе ви го скрши срцето.

Без разлика колку години имате, ќе почувствувате дека на оваа Земја ѝ недостасува мајка ви. Ќе сфатите колку ви била важна и драга. Колку сте ја сакале, колку сте го земале нејзиното присуство и љубов здраво за готово. И само кога ќе изгубите некој близок, буквално сте парализирани од мислата: „Каде е таа сега, во кој свет?“

Ќе ви кажам каде е: со вас! Иако изгледа неверојатно, но мајка ви е секогаш со вас. Таа засекогаш останува ваш ангел чувар што никогаш не ве напушта или заборава. Невозможно е да се поверува, но може да се заколнете дека сè уште го чувствувате нејзиниот мирис, нејзино присуство. Вие нема да можете да ја допрете, да ја повикате, но таа секогаш ќе биде во ваша страна. Понекогаш вашето срце само ќе ги пее зборовите на вистинската среќа и ќе речете „Мама“ и покрај тоа што неа одамна ја нема.

Со денови, месеци и години ќе се прашувате дали таа знае колку ја сакавте, колку ви недостига, колку ви значи ... Вината ќе ве јаде секој ден затоа што не ѝ рековте дека повеќе ја сакате, не поминавте повеќе време со неа, немав повеќе време за вас две...

Минутите ќе минуваат како денови. Деновите како години. Времето ќе запре, заробени во една неподнослива болка. Затоа што токму тоа се случува кога најскапоцената личност на светот - нашата мајка… го напушта нашиот живот….

Ќе ви недостасуваат нејзините повици, бојата на нејзиниот глас, нејзината насмевка, нејзиниот допир ...

„Дали ѝ недостасувам?"

„Дали ми кажа сè што сакаше?"

„Дали разговаравме за сè важно и значајно?“

Времето не ги лекува овие рани. Дали знаете зошто? Бидејќи меморијата на мајката никогаш не згаснува. Тогаш ќе сфатите дека мама е секогаш со вас. Таа секогаш ќе ве сака. Секогаш ќе биде тука, бидејќи вашите души се засекогаш поврзани. Тоа врска е посилна од смртта. Таа љубов е самиот живот.