Македонски студенти создадоа велосипед кој го прочистува воздухот

Група македонски студенти создадоа велосипед кој може да го прочистува воздухот додека се вози.

Овој пронајдок е пријатно изненадување во период кога Македонија се бори со алармантно загадување на воздухот. ГЕТ (градски еко транспорт)-велосипед е проект на група студенти при Машинскиот факултет во Скопје. Целиот текст прочитајте го на Фактор.