МЕДНА МАСКА: Ставете го ова на косата и ќе имате прамени како од салон

Медот е намирница која ја хидрира кожата, косата и е одлична хранлива компонента. 

Ќе ги зајакнете фоликулите на косата и ќе ја направите посилна, поотпорна, ќе биде густа и силна.

Што ви е потребно:

-три лажички мед

-два лажички вода

Примена:

Направете микс и ставете на влажна коса. Нека стои барем еден час, а потоа измијте ја и исушете.

Медот содржи мали количини хидроген-пероксид кој се ослободува во контакт со водата и тоа е причината поради која има вакво дејство. За подобри резултати повторувајте ја постапката неколку дена по ред.