Нема да бирам вакцина: Д-р. Исјановски ќе се вакцинира кога ќе му дојде редот

Д-р. Виктор Исјановски, директор на Здравствен дом Скопје, во денешното гостување во емисијата Студио 10 на ТВ 24 изјави дека сите поликлиники се целосно подготвени во исчекување да пристигнат вакцините во Македонија.

-Нашите вакцинални пунктови се спремни, тимовите се подготвени, а одреден број на тимови се испратени и на вакциналните позиции во Модуларната болница на Инфективната клиника каде во тек е реализација на вакцинацијата на здравствените работници, клиничарите кои работат директно со кови-пациенти. Според моите информации досега се вакцинирани 1.100 здравствени работници.

Повеќе, прочитајте на Фактор.мк

Фото: Фактор.мк