Ненадејно почина режисерот Златко Славенски

Во Скопје денеска ненадејно почина македонскиот режисер и драматург Златко Славенски. Неофицијално, му се слошило за време на час со студентите.

Во неговата богата кариера потпиша бројни претстави како „Соларис“, „Супернова“, „Папокот на светот“, „Бесови“..

Беше вработен како професор на Факултетот за драмски уметности. Славенски беше во брак со актерката Искра Ветерова. Роден е во Скопје во 1966 година.