Неодоливо: 7-годишно девојче прави маски за заштита на Самовилите на запчињата

„Оваа пандемиска сезона беше исполнета со моменти на „никогаш не помислував дека ќе го направам ова...“, напишала Кејла - мајка на две деца.
„Ново, додадено на списокот е мојата 7-годишна ќерка што изгуби заб и веднаш ме замоли да направам заштитна маска за Самовилата за запчиња (Tooth Fairy)“.

„Додека се обидов да и објаснам дека самовилата за заби не може да добие коронавирус, Еволет се надоврза со „Како знаеш? “

Кејла признава дека тајно се откажала од правењето на малата маска, со надеж дека нејзината ќерка ќе заборави на тоа.

Бидејќи правењето толку мала, но сепак мала сложена маска за лице не е лесно!

„Но, кога таа одби да го стави забот под нејзината перница додека Самовила нема маска, знаев дека морам да ја сошијам маската“, раскажала Кејла за „КафеМом“.

Во својот пост на Фејсбук, мајката сподели и неколку поенти на Еволет: „Овој заб беше во мојата уста, каде што се сите бактерии... Што ако таа дојде во мојата куќа, а потоа оди во друга куќа со деца? Тогаш тоа дете ќе ги добие моите бактерии ".

"Така, се најдов синоќа на машината за шиење ... Изработувајќи ја мојата 178 маска. За самовила", напиша Кајла. "И сега можете да им кажете на сите деца дека самовилата на забите е безбедна".

Но, тоа не е крајот на приказната.

Покрај тоа што ја ставила малата маска за лице под нејзината перница, Еволет и напишала и срдечна и внимателна белешка на самовилата.
„Драга самовила, забот ми се скрши и е под мојата перница. Мајка ми направи заштитна маска за тебе. Можеш ли да оставиш подарок за татко ми? Роденден му е“.


За изненадување, Еволет, доби повратен одговор

„Драга Еволет благодарам многу за маската. Вие сте толку внимателна млада дама. Јас сум многу среќна што можам да помогнам да не шириме бактерии додека одам од едно на друго место. Сакам да ви посакам среќен ден и да ви кажам благодарам на тебе и мајка ти за шиење на мојата маска. Се чини дека е најдобрата мајка, не заборавај да и го кажуваш тоа колку почесто што можеш “


извор: cafemom