Од 1 мај до 12 октомври - ВНИМАВАЈТЕ! Астро предвидувањата за ретроградниот Плутон 2024 година ќе влијаат на сите знаци

Најмоќната планета на нашиот Сончев систем оди во ретроградност и повторно излегува од знакот Водолија, што значи дека ни претстои предизвикувачки период речиси до крајот на годината

Најмалата и највлијателната планета во Сончевиот систем, Плутон, ќе се движи ретроградно од 1-ви мај, сигнализирајќи период на враќање на она што беше важно за вас во јануари 2024 година!

Во астрологијата, Плутон се смета за точка на примена на максимален напор и обично му дава најсериозни и најинтензивни оптоварувања на секторот на хороскопот низ кој се движи.

Но, од 1 мај до 12 октомври, Плутон ќе помине низ два знака, бидејќи ја напушта Водолија и се враќа во знакот Јарец, а потоа се враќа назад. Поентата е дека темата за трансформација на две куќи во картата за раѓање станува релевантна за секој човек, така што ќе треба да вложите многу труд, бидејќи Плутон „целиот хороскоп и живот го потчинува на услуга на неговиот транзит“ .

Каков е планот за ретрограден Плутон?

Од 1 мај до 3 септември, Плутон ќе се движи низ Водолија, принудувајќи ве да се занимавате со прашања за личните планови за иднината, амбициите и децата. Најважната задача на ретроградниот Плутон ќе биде да ја анализира вашата околина: ќе ги испрашувате вашите пријатели, соученици, колеги, па дури и сограѓани. За многумина одлуката да се преселат или да се вратат во својата татковина ќе биде релевантна тогаш, додека други ќе мора да ги вратат пријателите од минатото во својот живот за да се преселат во нова фаза од животот.

Овој транзит најмногу ќе влијае на Лавот, Шкорпијата, Бикот и Водолијата, бидејќи Плутон ќе се врати на прашањата за живеење, врски и работа. На пример, за Лавовите е многу важно да се вратат во поранешна врска или да го преиспитаат целокупното разбирање на хармонична врска.

Што се однесува до останатите знаци, Плутон ќе даде можност за развој на бизнис на платформите за онлајн тргување, бидејќи во јуни ќе влезе во милионерски аспект со Јупитер помеѓу знаците Близнаци и Водолија. Ова е најдобриот период за блогери, пазари и мали онлајн продавници. Ќе има голем економски пробив за овие индустрии, веројатно поради економските реформи.

Сепак, од 3 септември до 30 ноември ќе помине низ Јарец, но ретроградноста ќе заврши до 12 октомври и ќе биде „полесно“ до овој датум.

Класично, знакот Јарец е одговорен за нашите цели, а кога Плутон се движи низ него, нè принудува поинаку да гледаме на нашата цел и мисија во животот. За многумина есента ќе биде време на отпуштање и транзиција на попрестижни позиции. За оние кои не се занимаваат со напредување во кариерата, овој период ќе донесе промени во семејните работи: разводи и промени во бракот.

Конфликтот меѓу Марс и Плутон ќе ги влоши семејните односи 

Најтешкиот настан за време на ретроградниот период на Плутон ќе биде неговото спротивставување на Марс во знакот Рак. Точните датуми кога ќе се носат одлуки за разводи, разделби и откази се 2, 3 и 4 ноември. Можно е острењето да започне на полна месечина во Овен на 17 октомври, кога на небото ќе се формира Голем крст. Ова ќе биде најтешкиот период во однос на судбоносните настани за знаците Вага, Јарец, Овен и Рак, како и Лавот и Шкорпијата.

Од 17 октомври до 4 ноември, универзумот ќе ве принуди да донесувате брзи одлуки, но до 12 октомври Плутон повеќе нема да биде ретрограден. Тоа значи дека до овој датум многу ќе стане јасно и до 4 ноември сите одлуки ќе бидат логични, разумни и обмислени.

Што може да се случи од 17 октомври до 4 ноември?

Плутон и Марс ќе бидат во конфликт во знаците Јарец и Рак, што значи дека ќе се преиспитаат семејните односи и брачните договори. Случаите може да доведат до одлука за развод, поделба на имотот или промена на државјанството поради ненадејна промена на живеалиштето.

Овој период ќе биде исклучително тежок за знаците на Овен и Шкорпија, Рак и Јарец, бидејќи владетелите на овие знаци ќе бидат во „војна“. Ќе треба да имате трпение и храброст да се справите со она што со години се обидувате да го скриете „под тепих“. На жените ќе им биде особено тешко, бидејќи Марс ќе ги зголеми конфликтите и емотивноста, поради што во многу бракови ќе има низа расправии, потенцијално со солзи.

Конфликтот на Марс и Плутон во знаците Рак и Јарец е низа сериозни кавги во семејства кои неколку години беа на работ на развод и се обидуваа да го спасат бракот без да променат ништо во него. Секој систем се движи нагоре или надолу и тоа е законот на животот и поредокот на светскиот поредок. Оние бракови и заедници кои не се развиле благодарение на вложувањето сила на двајцата сопружници ќе претрпат најдлабоки кризи. Најверојатно, сето ова ќе биде поврзано со предавства; од крајот на јуни 2024 година ќе ги има многу поради црната месечина во знакот Вага.


Извор: glossy.rs