ОМИЛЕНОТО ЧОКОЛАДО НА ДЕЦАТА ПОВЛЕЧЕНО ОД ПРОДАЖБА: Во него имало парчиња пластика, а беше повлечено и во Хрватска!

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) информира дека од продавниците се повлекува чоколада „милка орео“ од 37 грама поради присуство на парчиња пластика.

Производот е со сериски број OSK0934652 и со рок на употреба до 18 август 2024 година.

Чоколадата е произведена во „Монделез Полска продакшн“, а увозник е операторот со храна „ТД Нелт“.


Повеќе детали читајте на Фактор тука.