Ослабете 3 килограми за 24 часа: Сега е вистинското време за месечева диета што ги топи мастите


Најдобар ден за лунарната диета е денот на полна месечина,  тогаш може да се очекува најголемо слабеење

Ако некогаш сте посакале брзо да изгубите неколку килограми, сигурно сте налетале на една од популарните диети. Различни диети и методи за слабеење добиваат и губат популарност, но една диета никогаш не излегува од мода. Тоа е лунарна диета која се практикува за време на полна месечина.

Ја користи моќта на гравитацијата на Месечината, која зависи од количината на вода што телото ќе ја задржи. Оваа диета е всушност пост кој се одржува 24 часа во кој треба целосно да се воздржите од консумирање храна, а за тоа време да изгубите и до 3 килограми. За време на оваа диета не треба да внесувате калории, но можете да пиете вода и незасладен чај. Зголемениот внес на вода доведува до детоксикација и чистење на организмот, а треба да пиете најмалку 2 литри вода.

Кафето е дозволено, исто така незасладено и без адитиви како млекото, но доколку целта покрај слабеењето е детоксикација на организмот, обидете се да се воздржите од кафе 24 часа. Алкохолот е строго забранет. Постот започнува пред или точно во времето на младата месечина, бидејќи тогаш се менува и лунарното поле на земјата. Најдобар ден за лунарната диета е денот на полна месечина или опаѓање, а тогаш може да се очекува најголемо слабеење, но секоја промена на месецот ќе донесе резултати, пишува Стори.

Сепак, доколку сакате да ја практикуваат оваа диета а нема претходно искуство, консултирајте се со вашиот лекар.

Фото:freepik