Помисли желба, доаѓа порака од небо! Почнува астролошка вибрациа на радости, ова се начините да си го подобрите животот!

На самиот почеток на новиот циклус секогаш се одредува квалитетот на сè што следи. Истото правило важи и за знаците на Зодијакот, така што овој прв степен на Рак е на некој начин компас за сите други знаци, т.е. степени.

Попладнето на 17 јуни се случи конјукција на небото помеѓу Меркур и Венера во Рак, само што и двајцата се преселиле во тој знак, Венера во раните утрински часови, а Меркур околу пладне, решиле да се обединат и да го разубават следните неколку дена со нивните прекрасни вибрации.

Овој сврзник ќе остане во текот на денешниот ден, па астрологот Јасмина Митровиќ каков ефект ќе има на сите нас.

-Од вторник и Меркур и Венера ќе бидат во знакот на Рак, што ќе ги активира темите за семејството, емоциите, домувањето, преселувањето, основањето семејство и приватниот бизнис.

Повеќе време ќе поминувате дома, со блиски луѓе и ќе сакате повеќе топлина и семејни дружења. Поволно е за работа низ куќата, селење, купување или продавање недвижен имот, започнување приватен бизнис и започнување заеднички живот.

На овој ден бидете прецизни со времето и активирајте долгорочни планови за споменатите области. Поволно е за земање кредит или форма на штедење, но и за инвестиции во проекти - изјавила астрологот Јасмина за порталот Србија Данас.

Исто така, од позитивен агол нè следат убави енергии, односно неколку дена ќе има голем акцент на се што е убаво, уметност, музика, креативно изразување, но и на децата, односно желбата за проширување на семејството, желбата да се има некаква емотивна врска да опстане, да се официјализира, да се збогати. А за оние кои веќе имаат свој „украс на светот“, добиваат можност да си го подобрат животот, да го направат поубав и полесен. Генерално, овој спој ја носи потребата да се преточат желбите на умот и телото во нешто конкретно и вредно.


ФОТО: Фрипик