ПОПУЛАРНИТЕ ВИРШЛИ СЕ ПОВЛЕКУВААТ ОД МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР - Италија нашла бактерија, АХВ ги повикува потрошувачите кои ги купиле да ги вратат

Од македонскиот пазар се повлекуваат популарните виршли Wudy, откако во Италија кај такви виршли било утврдено присуство на опасната бактерија листерија.

Ова го соопшти Агенцијата за храна и ветеринарство.

„Врз основа на добиена нотификација за пласиран небезбеден производ на пазарот во Република Северна Македонија - виршли од брендот Wudy, кај кои вo земја членка на ЕУ било утврдено присуство на бактерија Listeria мonocytogenes ST 155, како контакт точка на Системот за брзо предупредување за храна и храна за исхрана на животни (RASSF) на Европската унија, Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), нареди итно повлекување на следниве небезбедни серии од овој производ:

Деталите читајте ги на Фактор тука.