ПРАВИЛА ЗА ЖЕНИТЕ: По 30-та избегнувајте ги овие намирници

Нутриционистите советуваат жените по 30-та година да избегнуваат да јадат вештачки зачини и сосови. 

Тие треба да заборават и на тестенини. 

Треба да се ограничи употребата на печива и бел леб. 

И диеталните пијалоци не треба да се внесуваат затоа што влијаат негативно на штитната жлезда. 

Тие по 30-та година од животот им штетат на хормоните кои ја штитат оваа жлезда.