Промената на стрелките на часовникот предизвикува голема здравствена штета: Д-р Лазаров вели, во наредните денови ќе ни биде пореметен циркадијалниот биоритам

Гоема здравствена штета е промената на сметање на времето, во наредните денови на сите ќе ни биде пореметен циркадијалниот биоритам кој ја диктира цревната флора која пак е генератор на низа процеси поврзани со имунитет и сл, напиша на Фејсбук, докторот Ненад Лазаров.

Според него, промената на стрелките на часовникот од зимско во летно сметање не може да се амортизира со еден ден кој ни е ставен на располагање за прилагодување.

„ И ова никако не може да се амортизира со еден ден Недела кој ни е ставен на рапсолагање да се прилагодиме, телото не функционира така.

Повеќе за информацијата прочитајте на Фактор.