Работи коишто не треба да ги правите на празен стомак

Настинки, главоболка, треска ... Често се случува да се чувствувате непријатно во текот на ноќта. Тогаш нашата прва реакција е да земаме аспирин, парацетамол и обично го правиме тоа на празен стомак.

Земањето на слични лекови не треба да е на гладно, бидејќи не само што може да го иритираат стомакот, туку  може да ја намали и ефикасноста на лекот. Секогаш јадете нешто пред земање лекови, а може да  пиете чаша млеко.

Пиењето кафе на гладно воопшто не е безопасно. Ова може да доведе до металоиди или потешки дигестивни проблеми. Ако не сте навикнати на појадок, додадете малку млеко или крем.