(РЕЦЕПТ) Посна руска салата: Што да јадете за Велигденските пости

За подготовка на овој рецепт ви се потребни околу 2 часа. А, убавиот вкус е загарантиран.


Потребни намирници:

- посен мајонез, околу 500 грама

- едно пакување златна мешавина

- посен кашкавал 200 грама

- 3 варени компири со средна големина

- 6 кисели краставички (ако сакате може и повеќе)

- сол, црн бибер


Начин на подготовка:

Ставете ги најпрво да се варат компирите. Откако ќе се сварат, изладени насечкајте ги на ситни коцки. Златната мешавина сварете ја околу 5 минути, процедете ја и ставете ја во садот со сецканиот варен компир. Посниот кашкавал исто така насецкајте го на коцки и додадете го во садот кај што ќе ја мешате-подготвувате салатата. И киселите краставички насечкајте ги на ситни коцки и додадете ги во садот, промешајте убаво и додадете сол и црн бибер. Откако ќе ги измешате убаво состојките ставете од посниот мајонез, ставете околу 300 грама, ако сакате повеќе ставете и повеќе (зависи, дали сте љубител повеќе или помалку на мајонез). Сервирајте и Бон аптит!



Повеќе посни рецепти може да прочитатае ТУКА.