Ретро и шик, како од 90-тите: Актерката Бергузар Корел со видлива транформација на косата

Познатата турска актерка Бергузар Корел позната по улогата на Шехерзад во турската популарна серија „Илјада и една ноќ“, целосно го промени изгледот.

Откако јавнста ја изненади со русата коса, која во различни прилики ја носеше во повеќе варијанти, овој пат на Инстаграм објави фотографии со популарната ретро „пикси кат“ фризура.

Практична фризура и лесна за одржување.

Овој тип на фризура е одлична доколку сакате видилива транформација на вашиот изглед. Тоа го постигнала и Бергузар Корел.

Но овој тип на фризура се смета и за ризичен, бидејќи не секогаш одговара секому. Пред да се одлучите за овој чекот најдобро е да се посоветувате со вашиот стилист или фрузер.

Фото: Инстаграм