Шокантно признание на „Фајзер“! Произведувале нови соеви корона за истражувачки цели

Американската фармацевтска компанија „Фајзер“ беше пионер во производството на вакцини.

„Фајзер“ призна дека произвел варијанти на корона вирусот отпорни на третмани за да го тестира својот антивирусен лек.

Во соопштението што го објавија на својата веб-страница, компанијата „Фајзер“ наведува дека не спровеле истражување за „добивање на функција“ - практика во која научниците го зголемуваат потенцијалот на вирусите. Повеќе на Фактор.мк


ФОТО: Pfizer Фејсбук профил