ШТО Е ПРЕСУДНО ЗА ЛЕСНИ ИЛИ ПОТЕШКИ СИМПТОМИ НА КОВИД: Вирологот Шеклер открива и дали се ближи крајот на пандемијата

Вирологот Миланко Шеклер дава објаснување од што зависи сериозноста на симптомите на корона вирусот, во однос на прашањето дали се ближи крајот на пандемијата, вели: „одиме во вистинската насока“ ...

„Има многу коинцидентни случаи на хоспитализација, на пример кога некому треба да направи некаков здравствен зафат, но мора претходно да се тестира и резултатот излегува позитивен, а нема никакви симптоми. Сепак едно нешто е пресудно за тоа какви ќе бидат симптомите. Основната работа е дали си вакциниран или не. Ја забораваме клучната работа е дека во Јужна Африка таквите искуства, а во овие земји каде што има стотици илјади заразени, клучната разлика во тежината на симптомите е дали си вакциниран. Ако сте вакцинирани, имате неколкудневни симптоми, многу поблаги од невакцинираните, мала е веројатноста да бидете хоспитализирани. Оние кои не се вакцинирани ќе имаат потешки симптоми, ќе бидат како „прегазени“, вели д-р Шеклер.

Во емисијата на Тв Прва посочи и дека „крајот на пандемијата ќе биде побрз отколку што мислат 99 отсто од луѓето“, што постојано го кажува кога го прашуваат за крајот на пандемијата, а сега ги разјасни своите зборови.

Повеќе детали читајте на ФАКТОР ОВДЕ.