Мора да го имате во домот: Што симболизира дрвото со лимони според фенг шуи?

Отсекогаш дрвото со лимони се сметало за свето, и било симбол на просперитет. 

Ова дрво се смета дека ја поттикнува љубопитноста и желбата за знаење. 

Можете да го ставите во било која соба, и ќе биде корисно и за вас, и за децата. 

Според фенг шуи, ова дрво може да им помогне на луѓето кои немаат работа, и ги насочува кон комуникација и нови контакти. 

Колку е поголем плодот, толку е поголема заштитата. 

За да привлече приходи и благосостојба во вашата куќа, треба да водите грижа за него. 

Добро е дрвото лимон да се засади во црвена саксија.