Ставете мед на косата и ќе добиете совршени прамени

Медот е намирница која ќе направи неверојатни работи за нашата коса.

Косата ќе ви биде посилна, погуста.

А ако сакате со мед можете и успешно да ја осветлите.

Потребно ви се:

3 лажици мед

2 лажици вода

Направте микс и ставете на мократа коса.  Нека стои еден час, а потоа измијте ја и исушете ја.

Медот содржи мали количини на водород пероксид, кој се ослободува во контакт со вода, и затоа има ефект. За подобри резултати, повторете ја постапката неколку пати