Стил на денот: Екстра избор- Македонската Прва дама облечена како од модно списание

Нема дилема дека се облекува убаво и има свој препознатлив стил. Можеби е единствената жена на претседател кај нас која модата ја сваќа сериозно и така и се однесува. Што е за секоја пофалба! Таа и треба да биде предводник, без разлика за која свера се работи. Елизабета Ѓогиевска, сопругата на претседателот Пендаровски е активна во многу општествени случувања. 

Овојпат, се обрати на првата здравствена конференција на AmCham North Macedonia посветена на пристапот до лекови за сите. -Верувам во мултисекторската соработка што треба да помогне во изнаоѓање најдобри можни и остварливи здравствени политики за добросостојбата на македонските граѓани- рече Ѓоргиевска. 

За оваа пригода избра фантастична дводелна креација, здолниште со А крој и кратко палто кое го комплетираше со ремен. Надополни со ролка и темни хухахопки. Браво за изборот

Фото: Официјален Фб. профил на Елизабета Ѓоргиевска