Стил на денот: Пролетни чизми за шик изглед

Чизмите веќе одамна не се резервирани само за студената сезона. Иако пролетта носи нова, полека и едноставна гардероба, која неизмерно чекаме да ја носиме по неколкумесечните слоевити комбинации, чизмите се едни од ретките зимски парчиња што остануваат во нашите плакари и во пролетните и во летните денови. Додека во студените и снежните денови чизмите беа неизбежни, во пролетната и летната сезона чизмите уште еднаш ја преземаат улогата на моден додаток и стануваат интересен печат на омилените пролетни класици. Од трепетлив фустан до безвременска обична комбинација на тексас панталони и бела маица, чизмите носат структура и контраст на пролетните комбинации.
Во случајот, изгледот е дополнет со мантил во крем боја, складен со чизмите и со заштитната маска.