Татлија со полен по рецепт на Атиџе: Медената готвеше во емисијата на Алачка

Добивај вести на Viber

Емисијата „Вкусот на традицијата“ чиј водител е Андијана Алачки се пофали дека наскоро ќе споделат рецепт подготвен од златните раце на медената Атиџе.

Имено, таа за емисијата направила Татлија со полен. Интересен, несекојдневен рецепт за едно од најстарите македонски јадења.

А според рецептата споделена на нивниот Фејсбук профил, за подготовка на овој рецепт ви се потребни следниве намирници:

3 јајца

1 чаша шеќер

1 ванила

1 чаша масло

1 чаша кисело млеко

1 чаша гриз

3 супени лажици гриз

100 гр кокос( половина во тесто, половина за наросување)

1 пециво

50 гр полен

За шербет:

3 чаши вода

3 чаши шеќери 

1 ванила.


Бон апетит!


Фото: Фејсбук - Вкусот на традицијата