ТЕСТИРАЊА ЗА ГОЛЕМА КАШЛИЦА НИЗ ЦЕЛА ДРЖАВА: Од 15 март се очекуваат вакцини против пертусис и за возрасни

Од 15 март се очекуваат и вакцини против пертусис и за возрасни, предлагаме тестирање за голема кашлица низ цела држава,  изјави попладнево д-р Злате Мехмедовиќ, портпарол на Комисијата за заразни болести, по редовниот состанок.

Нагласи дека вакциналните пунктови во главниот град, каде што е прогласена епидемија на големата кашлица, работат во две смени, а вакцинацијата се одвива добро и продолжува со исто темпо.


Подетално читајте на Фактор тука.