Уште не може да се прогласи победа над короната: Српски епидемиолог вели дека ќе имаме уште еден бран, а еве каков ќе биде

Српскиот епидемиолог Зоран Радовановиќ изјави дека „не може да се прогласи победа над корона“ додека имаме такви бројки на починати и новозаразени.

Светската здравствена организација рече дека гледа светлина на крајот од тунелот, бидејќи критичниот период заврши. Сепак, не верувам дека ќе донесат некои поголеми одлуки пред пролет“, вели Радовановиќ за денешната Политика.

Како што наведе, „кон крајот на есента ќе имаме уште еден бран на Ковид-19, кој веројатно ќе биде помал и ќе умираат помалку луѓе“. Повеќе на Фактор.мк


Фото: unplash