(ВИДЕО) ВЕЛИГДЕН СЕ БЛИЖИ: Еве како да направите Чоколадно велигденско јајце

Ги боиме со различни бои, но децата најмногу сакаат Чоколадни јајца. Доаѓа Велигден. Израдувајте ги!

Се што ви е потребно:

-500 г чоколада

-модли во облик на јајца

-малку бело чоколадо

Подготовка:

375 грама чоколадо стопете на пареа. Тргнете го од изворот на топлина мешајте и ладете ја чоколадата додека не достигне температура од 30  C.

Потоа премачкајте ја површината на модлите со стопената чоколада во три слоја и оставете да се стегне, па извадете ги од калапите.

Израмнете ги рабовите, а потоа спојте ја половината со стопено чоколадо. За волшебен изглед, украсете ги со стопена бела чоколада, како во ова видео:Ако пак не можете да ги најдете соодветните калапи, еве одлично решение. Замислете-со помош на балон.