„Жените постари од 40 години треба да се облекуваат вака“: Фотка која предизвика бес на социјалните мрежи

На крајот на денот, никој нема право да ви каже како да се облечете и што да облечете. Ваши пари, вашите работи, ваш стил. Сепак, колку и да бидете свои, некој секогаш ќе ви истакне дека тоа не е соодветно за вашите години.

Колаж од фотографии од страница посветена на козметика, шминка и гардероба што сугерира како „жените постари од 40 години треба да се облекуваат“ во најмала рака предизвика бес и гнев.

Предложените модни комбинации за жените кои влегле во петтата деценија се опишани како „задгробен живот“, „аутфит ако имаш 140 години“, „баба ми во 80-тите се облекуваше помодерно“, „за шеесетите ако сте полудени“.

Женските корисници на Твитер во 40-тите или над 40-тите години ги објавија своите комбинации како доказ дека предлогот е застарен.

Се јавија мајки, баби, жени од четириесет и педесет години, па проценете сами кој е во право.

„Ќе наполнам 50 во јануари. И кога ќе имам 90 нема да ме видите да се облекувам вака“


„Јас на дневна основа на 45“

„Скоро 61 и ви гарантирам дека никогаш не би носела нешто такво“

„Мајка ми, пред нејзниот 79-ти роденден“

„Имам 43“

„64, жолто не ми стои“

„64“


Извор: zena.blic.rs